Lån til reparasjon av bil

Å sette bilen på verksted kan bli en dyr affære. Har du ikke penger der og da, kan bilen bli stående en stund. I slike tilfeller kan lån til reparasjon av bil være en løsning. Her får du mer informasjon om lån og hva som er viktig å tenke på, samt forslag til andre finansieringsløsninger dersom lån ikke er aktuelt.

Hvorfor låne til verkstedregning?

I enkelte tilfeller trenger man penger raskt, som når bilen må på verksted og regningen blir høyere enn forventet. Er man avhengig av bilen for å få hverdagen til å gå opp, kan lån være en løsning. 

Du kan låne inntil 600 000 kroner, men det er sjelden verkstedregninger overstiger 50 000 kroner. I slike tilfeller kan det være smart å vurdere om det er lønnsomt å reparere bilen eller ikke.

For å unngå at kostnadene blir unødvendig høye, er det viktig med en god nedbetalingsplan. Bruk kort tid på å betale tilbake lånet, slik at du holder kostnader til renter og gebyrer nede. Har du allerede et forbrukslån fra før, søk heller om refinansiering i tillegg til ekstra lån. Da unngår du å få flere lån å forholde deg til.

Før du setter bilen på verksted

En ting som er viktig å huske på, enten du skal ha årlig service eller reparere en feil, er at alle verksteder i landet har forskjellige priser. Så før du setter bilen på verksted, sjekk hva det koster hos de ulike aktørene. Be om tilbud på jobben fra de ulike verkstedene i nærområdet, og velg den som gir deg mest for pengene dine.

Når du har fått et skriftlig tilbud, kan ikke verkstedet endre på prisen i etterkant. Dette gjelder for det arbeidet som er listet i tilbudet, og ikke ekstraarbeid som blir oppdaget mens bilen er på verksted. Vil du unngå ekstra utgifter, gi klar beskjed om at du ønsker å bli kontaktet før det gjøres noe ekstra med bilen.

Når du skal velge verksted er det lurt å velge et verksted som er godkjent av Statens Vegvesen. Ved å velge et verksted som er godkjent er du sikret at verkstedet har den kompetansen og utstyret som kreves, slik at du kan være trygg på at bilen blir reparert på en sikker måte.

Hvordan søke om lån til reparasjon av bil

Lån til reparasjon av bil er i hovedsak et forbrukslån. Når du søker om lån til reparasjon av bil er det smart å bruke en lånemegler. Da sendes søknaden din til flere ulike banker, og du øker sjansen for å få innvilget lånet. Du kan også oppnå bedre vilkår, som lavere rente og gebyrer.

Søknaden sendes digitalt, og du vil få svar relativt raskt. Noen banker gir deg svar på minuttet, andre kan bruke inntil 48 timer. Hvor raskt du får svar, avhenger også av når du søker om lån. Du vil for eksempel få raskere svar på hverdager innen vanlig åpningstid enn i helger.

Når du har fått svar på søknadene er det viktig å sammenligne lånetilbudene. Det er gjennom sammenligning du kan finne det beste og rimeligste lånetilbudet. Se på renter, gebyrer, nedbetalingstid og totale kostnader når du sammenligner. Det beste lånetilbudet er det tilbudet som har den korteste nedbetalingstiden og de laveste totale kostnadene.

Før du tar opp lån

Det er viktig å ha en plan for nedbetaling av lånet før man søker om lån. Hvor høy en verkstedregning blir avhenger av hva som må fikses. Skal bilen på service, og servicen koster 10 000 kroner, kan lånet nedbetales på noen få måneder.

Har du derimot vært i en ulykke, og får ikke reparasjon av bilen dekket av forsikringen, kan kostnadene bli mye høyere. I slike tilfeller kan det ta flere måneder å nedbetale verkstedregningen.

Vær sikker på at du har økonomi til å betjene lånet før du tar det opp, og undersøk hvilke andre muligheter som finnes. Lån er et av de dyreste alternativene for å finansiere verkstedbesøk.

Alternativer til lån

Får du ikke innvilget lån, eller ikke synes lånetilbudet er godt nok, finnes det andre alternativer.

Privat lån: Med privat lån bestemmer dere selv betingelsene, og du kan oppnå null rente. Det er likevel viktig å skrive en kontrakt, slik at det ikke oppstår uenigheter rundt låneopptaket.

Kredittkort med gunstig rente: Kredittkort har en god kredittramme, inntil 150 000 kroner, og byr på rentefri periode. Er regningen lav, kan du betale den med kredittkortet og betale kredittkortregningen ved neste forfall. Du kan også fordele nedbetalingen utover noen måneder uten at kredittkortet blir mindre gunstig enn lån.

Bilkonto: En bilkonto er i hovedsak det samme som en kredittkonto. Forskjellen er at kontoen er tilknyttet et bestemt verksted eller verkstedkjede. Benytter du deg av kreditten får du regning i etterkant.

Oppsummering

  1. Lån til reparasjon av bil kan være smart i flere tilfeller.
  2. Andre finansieringsmetoder er privat lån, kredittkort og bilkonto.
  3. Innhent prisoverslag og tilbud fra flere verksteder før du bestiller time til bilen.
  4. Velger du lån, husk å søke om lån hos flere aktører og sammenlign alle lånetilbud.