Forbrukslån best i test

Det finnes en rekke långivere på markedet som ønsker å tilby deg et forbrukslån. Å finne frem til det lånet som er aller best, kan derfor være utfordrende for mange. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva det er som gjør et forbrukslån best i test og hvordan du kan sikre deg markedets beste forbrukslån.

Lån penger til hva du vil

Med et forbrukslån kan du låne penger til hva du vil. Dette er en av grunnene til at mange ønsker nettopp denne type lån. De står da økonomisk fritt til selv å velge hva de skal bruke pengene på. Blant de vanligste formålene som det søkes forbrukslån til er blant annet

  1. Oppussing
  2. Reise
  3. Ferie
  4. Refinansiering
  5. Kjøp av hvitevarer eller møbler

Det er med andre ord ikke bare et område som dekkes ved bruk av et forbrukslån. I tillegg til dette er manglende krav om sikkerhet bidragsgivende til at lånet er så populært. Dette igjen gjør at du ikke behøver å bekymre deg for pantsatte eiendeler eller bolig.

Det er viktig å huske på at ettersom det ikke stilles sikkerhet for lånet, er dette et lån som långiver tar en høyere risiko ved å innvilge. Dette betyr at for å bøte for den risikoen de tar, blir det belastet høyere effektiv rente sammenlignet med lån med sikkerhet. Det som derfor gjør et forbrukslån best i test, er et lån som har lav rente og andre omkostninger.

Du kan også søke om forbrukslån ved å stille sikkerhet for lånet. Da vil du også oppleve å få bedre vilkår og betingelser. Det mest vanlige å stille som sikkerhet er bolig eller annen egnet eiendom.

Dette gjør et forbrukslån best i test

For at et forbrukslån skal være best i test, vil dette avhenge av flere faktorer. Enkelte av disse vil ikke være like viktige for deg. Dermed vil det ikke være avgjørende når du skal velge forbrukslån. Andre ting vil kunne være mer viktig for deg, og dermed vil dette avgjøre.

Det som er med på å avgjøre at et forbrukslån er best i test handler om

  1. Låneprofil
  2. Rentesats
  3. Gebyrer
  4. Løpetid
  5. Fleksibilitet

Låneprofil

En del av det som gjør forbrukslån best i test handler om hvilken låneprofil de har. Dersom du er på utkikk etter et høyt forbrukslån, men ikke får tilbud om et høyt lån fra långiver, vil det heller ikke være en aktuell aktør på markedet. Det er mange som ønsker å tilby deg det beste tilbudet, men du må selv avgjøre hvilke tilbud du vil gå for. Noen långivere tilbyr smålån der lånebeløpet er lavt, mens andre tilbyr høye lånesummer som kanskje er best egnet til oppussing, refinansiering eller andre store prosjekter.

Rentesats

Et forbrukslån er som kjent et lån som ofte er forbundet med høy effektiv rente. Dette handler om at du ikke behøver å stille sikkerhet for lånet. Velger du derimot å stille sikkerhet for forbrukslånet, vil du oppleve å få bedre vilkår og betingelser, og med det bedre renter.

Det som gjør et forbrukslån best i test, er det lånet som tilpasser rentene og som gir deg lave renter, både nominelle og effektive renter.

Gebyrer

Når du skal søke om et forbrukslån er det en del gebyrer du må regne med. Enkelte långivere har flere og dyre gebyrer, mens andre har færre og rimeligere. Det vanligste gebyret du må regne med er etableringsgebyret. Normalt ligger dette omkring 1 000 kroner, men kan både være høyere og lavere. Enkelte långivere tilbyr også forbrukslån som ikke har etableringsgebyr.

Løpetid

Når du tar opp et forbrukslån, er dette ofte en finansiering med en begrenset nedbetalingstid. Dette fordi lånet i mer eller mindre grad er ment å være en midlertidig løsning for å hjelpe til med å finansiere et behov. Med et tradisjonelt forbrukslån kan du regne med å få opptil fem års nedbetalingstid. Er du derimot på utkikk etter smålån, har disse normalt langt kortere nedbetalingstid.

Det som er viktig å huske på når det gjelder løpetiden på et forbrukslån, uavhengig av type lån, er at løpetiden påvirker kostnaden til lånet. Kort løpetid gir lavere totalpris, men høye avdrag. En lang nedbetalingstid gir lavere månedlige avdrag, men et dyrere lån totalt.

Det som gjør et forbrukslån best i test for deg, vil være det lånet som kan tilby deg løpetiden du har behov for.

Fleksibilitet

Du er aller best tjent med å betale ned forbrukslånet ditt så raskt som mulig. Det vil derfor si at du behøver et forbrukslån som også lar deg ha denne fleksibiliteten. Når du inngår en låneavtale med en långiver, blir det også avtalt en nedbetalingstid som lånet skal betales på.

I denne avtalen blir også rentesatsen satt, og denne baserer seg på løpetiden. Dette er inntekter som långiver går ut ifra å få inn av deg, som en slags betaling for å låne deg penger. Dersom du skulle betale tilbake lånet før tiden, vil långiver potensielt kunne gå glipp av renteinntekter.

For å sikre seg mot tap av inntekter på denne måten, har enkelte långivere straffegebyr. Dette vil si et gebyr som du må betale for at du innfrir lånet før den opprinnelige løpetiden er ute.

Hvor mye kan du låne med forbrukslån best i test?

I Norge er det en egen begrensning i hvor mye du kan låne, både når det gjelder usikret lån og sikrede lån. Et forbrukslån kan enten innvilges med eller uten sikkerhet, men det mest vanlige er at det ikke stilles sikkerhet for lånet.

Dersom det er snakk om et usikret lån, vil det ikke være mulig å låne mer enn opptil 600 000 kroner. Når det gjelder lån med sikkerhet, kan du låne opptil fem ganger inntekt. Denne begrensningen er bestemt av norsk lov og er noe alle långivere må forholde seg til. Begrensningen er ment for å sikre at ikke privatpersoner skal kunne ta på seg mer gjeld enn personen er i stand til å kunne betjene.

Det er ikke nødvendigvis slik at du vil få innvilget forbrukslånet du ønsker med den lånerammen du vil ha. Dette vil handle om flere ulike faktorer ved din økonomi og din økonomiske bakgrunn. Blant annet vil din inntekt og gjeldsgraden din spille inn.

For å få innvilget et lån, uavhengig av om det er et forbrukslån eller et annet lån, må du kunne ha inntekt nok til å betjene gjelden. Videre kan du ikke ha for mye gjeld fra før av. Begrensningen på enten fem ganger årsinntekt eller 600 000 kroner er maksimal låneevne. Har du gjeld fra før av, blir dette trukket fra låneevnen din.

Bruk en lånekalkulator

Dersom du er usikker på hvor mye et lån koster deg, kan du bruke en lånekalkulator. Da legger du inn hvor mye du vil låne, hvilken rente du tror du vil få og hvor lang tid du vil bruke på å betale ned lånet. I tillegg må du legge inn eventuelle etableringsgebyr.

Når kalkulatoren har dette, kan du enkelt og effektivt få opp summen du må regne med å betale for lånet per måned, og totalt. Det er viktig å huske på at en lånekalkulator kun gir deg et estimat ut ifra hvilke opplysninger du har gitt. Den vil ikke selv kunne kalkulere inn andre faktorer utover de du har gitt det.

Søk om forbrukslån best i test

Når det er snakk om forbrukslån, finnes det særlig to måter du kan søke om lånet på. Det er enten med eller uten sikkerhet.

Uavhengig av om du ønsker å søke med eller uten sikkerhet, er det i tillegg noen krav du må tilfredsstille for at du skal kunne kvalifisere til lån. Blant annet må du

  1. Være fylt minst 18 år
  2. Ha oppholdstillatelse eller være norsk statsborger
  3. Kunne vise til en god kredittscore

Være fylt minst 18 år

For å kunne inngå en juridisk bindende avtale i Norge, må du være fylt minst 18 år. En låneavtale er en juridisk avtale. Med andre ord må du være myndig for å kunne søke om lån og inngå en låneavtale. Enkelte långivere ønsker imidlertid at du er eldre enn dette, som oftest mellom 20-23 år. Dette handler om at det er ønskelig at du har opparbeidet deg en god nok kreditthistorikk på forhånd før du søker om lån. Er du derfor en ung lånesøker, bør du undersøke spesielt alderskravet hos den enkelte långiveren.

Ha oppholdstillatelse eller være norsk statsborger

For at du skal kunne få utbetalt lånet ditt, krever mange långivere at du har en norsk bankkonto. Dette får du ikke med mindre du enten er norsk statsborger eller du har oppholdstillatelse i landet. I tillegg er det ønskelig for långiver at du har en folkeregistrert adresse som de kan sende deg regninger og annet vedrørende lånet ditt.

Kunne vise til en god kredittscore

Uavhengig av om du søker om et forbrukslån best i test eller et annet type lån, vil det bli gjennomført en kredittvurdering av deg. Her blir det innhentet opplysninger om deg som blant annet

  1. Alder
  2. Inntekt
  3. Gjeld
  4. Betalingshistorikk
  5. Kreditthistorikk

Denne informasjonen blir tatt i bruk for å regne ut en kredittscore. En kredittscore fungerer som et nivå på hvilken grad du har en god økonomi eller ikke. Den vil også kunne fortelle långiver om hvilken risiko du utgjør for å påta deg et lån. På den måten fungerer den som en gjensidig forsikring mellom deg og långiver. Du tar ikke på deg mer gjeld enn du evner å betjene, og långiver låner ikke ut mer penger enn det som er forsvarlig.

Kredittscoren din vil også være med på å påvirke hvilken rente du får på lånet ditt. En lav kredittscore vil indikere at du har enkelte forhold ved din økonomi som øker risikoen. Da vil långiver sette renten høyere enn om du har en bedre kredittscore.

En god kredittscore indikerer at du har en ryddig og stabil inntekt som i større grad vil kunne betjene et lån. Du vil oppleve å få bedre vilkår og betingelser, deriblant rentesats, når du har en høyere kredittscore.

Refinansiering med forbrukslån best i test

Det som kan gjøre et forbrukslån best i test er at det fungerer som et refinansieringslån også. Dette vil si at du kan bruke et forbrukslån til å samle gjeld og kreditter i et større lån. Når du gjør dette, vil du for det første sørge for å få færre kreditorer å forholde deg til. Videre vil dette gjøre at du har færre gebyrer du må betale hver måned og dermed får lavere månedlige kostnader knyttet til håndtering av gjeld.

En annen fordel med refinansiering er at du får lengre nedbetalingstid, noe som gir lavere kostnader og som igjen kan resultere i at du blir raskere gjeldfri. I tillegg vil en refinansiering kunne gi deg bedre kontroll og oversikt over din økonomi.

Når du refinansierer, velger du å forhandle deg frem til bedre vilkår og betingelser for lånet ditt. Dette kan du gjøre dersom du har hatt endringer som har gjort at du har bedre eller redusert evne til å betjene gjeld. Du kan velge om du vil refinansiere i banken du allerede har et eller flere lån, eller om du vil søke hos en helt ny långiver. Det viktigste med en refinansiering er at den sørger for at du får en mer oversiktlig økonomisk hverdag som er basert på trygghet og forutsigbarhet.

Hvilke lån kan refinansieres?

Det er egentlig ikke noen fasit på hvilke lån som kan refinansieres og ikke. De lån som derimot gir det beste resultatet utelukkende hver gang, er om du refinansierer smålån, hurtiglån eller kredittkort. Dette er lån som er forbundet med høye gebyrer, renter og andre omkostninger. Disse vil du være mest tjent med å refinansiere.

Lån som for eksempel boliglån eller studielån har allerede en svært konkurransedyktig rente, samt at deres vilkår og betingelser er blant markedets beste. Du bør derfor unngå å refinansiere disse.

Finn forbrukslån best i test

Markedet er svært stort og variert når det gjelder långivere som ønsker å tilby deg forbrukslån best i test. Derfor kan det for mange være vanskelig å skille de ulike långiverne fra hverandre. Det kan også være utfordrende å vite hvor en skal begynne for å finne frem til det beste tilbudet om forbrukslån.

Om denne beskrivelsen passer til deg, bør du vurdere å søke ved hjelp av en lånemegler. Dette er en gratis tjeneste som samarbeider med en rekke ulike långivere om å kunne gi deg det beste tilbudet på markedet som er tilpasset dine ønsker, kriterier og økonomi.

Nå du tar i bruk en lånmegler kan du blant annet oppleve å

  1. Få bedre tilbud enn om du søkte direkte
  2. Spare tid på selve søkeprosessen
  3. Få tilgang på flere forskjellige långivere

Du behøver bare å fylle ut en søknad, og ettersom tjenesten er uforpliktende behøver du heller ikke å takke ja til noen av tilbudene som eventuelt kommer inn. Har du derimot et ønske om å takke ja, vil du enkelt kunne gjøre det via lånmegleren.

Forbrukslån best i test sammenligning

Det kan være lurt og økonomisk riktig av deg å sammenligne de forskjellige tilbudene du får inn. Dette vil være med på å sørge for at du velger det lånetilbudet som er best tilpasset ditt lånebehov, men også din økonomi.

Å skulle ta opp et forbrukslån vil kunne potensielt ha en påvirkning på økonomien din i lang tid fremover. Derfor vil det være lønnsomt for deg å sørge for at du velger det tilbudet som gir deg de absolutt beste forholdene for å kunne betjene gjelden din.

Når du skal sammenligne, er det ikke bare rentesatsen og løpetiden du bør se på. Du bør i tillegg se på hva andre mener om långiveren. Å låne penger er en viktig og stor affære der du bør være så trygg som mulig på långiveren. Du vet aldri når du eventuelt skulle ha behov for hjelp eller støtte. Da er du avhengig av noen som vet hva de holder på med og som møter deg med forståelse og en vilje til å hjelpe. Å lese hva andre mener om den långiveren som du er i ferd med å inngå en avtale med, kan være lurt å gjøre før du skriver under på en avtale.

Når du har funnet frem til det tilbudet som du ønsker å takke ja til, er det bare å signere lånepapirene dine. For en rask og effektiv prosess, bør du sørge for å ha klart BankID. Da vil du normalt få pengene utbetalt samme dag som du har signert avtalen.

Oppsummering

  1. Det som gjør et forbrukslån best i test handler først og fremst om å finne det forbrukslånet som passer din økonomi best. Dette kan for eksempel dreie seg om rentenivå, lånebeløp eller nedbetalingstiden som du har tilgjengelig.
  2. For å kunne søke om et forbrukslån best i test, må du kunne vise til en søknad der du kvalifiserer gjennom å tilfredsstille spesifikke krav. Flere av disse kravene er de samme uavhengig av långiver, mens andre krav vil være tilknyttet den aktuelle långiveren.
  3. Sett deg inn i alle vilkår og betingelser før du signerer en avtale.
  4. Å ta i bruk en lånemegler er både gratis og fullstendig uforpliktende, men kan være et godt nytte for å få inn flere tilbud fra ulike långivere.
  5. Sammenlign alltid tilbud om forbrukslån best i test for å sikre at du har valgt det lånet som passer din økonomi best.